iPad Air

De iPad Air is officieel de grote broer van de iPad mini. De tablet is een krachtpatser onder de tablets en staat bekend om het Retina beeldscherm. Dit is een haarscherp 9,7 inch beeldscherm die het beter doet dan alle andere tablets. De iPad Air staat bekend om het mooiste Full HD beeldscherm op een tablet. Je ziet het verschil dan ook direct zodra je de iPad Air naast andere tablets legt. Daarnaast is de iPad Air lekker ligt met minder dan 500 gram en erg dun met 7,5 mm past de Air prima in je handtas.

Het retina beeldscherm is veel geprezen van Apple en wordt gezien als één van de mooiste beeldschermen voor een tablet. Je kunt er prima films bekijken of haarscherp Apps spelen dankzij de A7 processor. Met deze krachtige processor is de iPad Air tot wel vier keer sneller dan zijn voorganger. De iPad Air is ook voorzien van het nieuwste besturingssysteem de IOS 7. Dit besturingssysteem is standaard voorzien van imessage, facetime, passbook, Airprint, iCloud, Twitter intergratie, berichtencentrum en diverse andere handige standaard Apps.

Leuk voorbeeld van handige standaard Apps op de iPad Air is het maken van filmpjes. In de tablet zit een Full HD filmcamera ingebouwd. De filmcamera filmt met 1080p Full HD en slaat de filmpjes direct op. Als je een mooi filmpje gemaakt hebt dan open je iMovie. Dit programma kan gebruikt worden in combinatie met de muziek in jouw iTunes bibliotheek. Met dit programma kan je jouw filmpjes monteren en er direct muziek onderzetten. Als je filmpje klaar is dan kan je deze direct delen met de rest van de wereld op Youtube, Facebook of Twitter. Dit laat zien hoe snel je kunt schakelen met een prachtige tablet als de iPad Air. Naast een filmcamera zit er een 5 megapixel fotocamera ingebouwd, waarmee je prachtige foto’s kan gaan maken.

Ben je een echte muziek liefhebber? De iPad Air is voorzien van nog veel meer leuke gratis Apps. Met Garageband kan je muziek opnemen en maken. De muziek kan je vervolgens als een echte DJ monteren en uitbrengen als je eigen Single. Het is misschien wel de leukste gratis App op een tablet verkrijgbaar. Als je nog niet genoeg gratis Apps hebt dan kan je kijken in de App Store. Hier heb je toegang tot meer dan 500.000 verschillende Apps. Dit zijn gratis Apps en betaalde Apps. Je vindt hier handige software om mee te werken of leuke games om mee te spelen. Op internet zijn er veel leuke acties voor een gratis iPad bij abonnement. Vergelijk eerst voordat je een abonnement afsluit.

De iPad Air is eigenlijk van alles voorzien wat je nodig hebt voor een tablet. Daarnaast kan je er ook prima mee werken. Zo is er een ruime ondersteuning aan bestanden als Word, Excel, Powerpoint, PDF en Pages bestanden. Met de software van Pages kan je de meeste Microsoft software bestanden bewerken en aanmaken. Deze kan je via AirDrop weer delen met de rest van de wereld. Zodat je altijd toegang hebt tot je nieuwe bestanden gemaakt op de iPad Air.