iPad Mini

De iPad mini is eigenlijk een kleine variant van de grote  iPad air . De eigenschappen van beide tablets is vrijwel hetzelfde. Er zijn alleen twee grote verschillen en dit is het formaat en de prijs. Voor een iPad Mini betaal je een stuk minder dan voor een iPad Air. Als het formaat van je beeldscherm niet zoveel uitmaakt dan kan je net zo goed kiezen voor een iPad mini. Het is eigenlijk een copy van de iPad Air alleen dan in een klein jasje gestoken. Net als de Air is de iPad Mini voorzien van een haarscherp Full HD beeldscherm met 3,1 miljoen pixels op 7,9 inch. De resolutie van het beeldscherm is 2048 x 1536 pixels. Gratis een iPad mini krijgen? Onvang een gratis ipad bij abonnement .

De iPad mini heeft net als de Air een krachtige processor. Met een A7 chip wordt het gebruik van zware Apps eenvoudiger gemaakt. Je kunt tevens eenvoudiger multitasken dankzij de zware processor. Ondanks de prestaties van de A7 chip eet de iPad Mini niet bepaald veel stroom. Op de batterij kan je tot wel 10 uur gebruik maken van Apps of de nieuwste films bekijken. Deze films kan je allemaal opslaan op je 16 GB interne geheugen. Dit is overigens het laagste aantal geheugen. Je kunt online zelf besluiten hoeveel geheugen je op je iPad mini wil hebben. Zo kan je kiezen uit 16 GB, 32 GB, 64 GB en 128 GB. Dit is handig als je meer ruimte nodig hebt om je Apps, foto’s en films op te slaan op je gratis iPad.

Het is met de iPad Mini niet alleen mogelijk om gewoon gebruik te maken van de tablet functies. Zo zit er ook een prachtige filmcamera ingebouwd. Met deze camera kan je op 1080p HD films maken en aan al je vrienden laten zien. Je kunt de filmpjes direct monteren met muziek dankzij de gratis App iMovie. Daarmee kan je direct muziek eronder zetten en special effects toevoegen. Eventueel kan je er foto’s aan toevoegen dankzij de 5 megapixels digitale camera. Je kunt handmatig de belichting instlelen om zo de perfecte foto te maken.

Communicatie is belangrijk op een iPad Mini. Met de tablet kan je dan ook in contact blijven met vrienden dankzij imessage. Imessage is een software vergelijkbaar met WhatsApp. Via het internet kan je gratis foto’s, filmpjes en berichten sturen naar vrienden of familieleden met een iPad, iPod of iPhone. Het is een soort dienst van Apple apparaten onder elkaar. Het is zelfs mogelijk om imessage in te stellen op je Macbook. Nog een leuke communicatie dienst is Facetime. Hiermee kan je gratis via het internet beeldbellen naar andere Apple apparaten die dit kunnen. Handig als je ver van elkaar vandaan zit en elkaar toch even wil zien.

De iPad Mini kan eigenlijk alles wat een grote iPad Air kan. Het enige verschil tussen de twee is voornamelijk de prijs die je voor de tablet betaald. Je hebt hiervoor namelijk gewoon toegang tot alle Apps in de Appstore en mogelijkheden van de functies. De iPad Mini is een prima tablet voor het hele gezin.